Luisterhuis

Luisterhuis voor webshops

Luisterhuis is een nieuwe dienst van Luisterrijk, dé downloadshop voor luisterboeken. In aanvulling op de succesvolle webshop van Luisterrijk is onder de naam Luisterhuis gestart met de digitale distributie van luisterboekendownloads aan webshops van derden.

Voor wie?

Luisterhuis is in het leven geroepen op verzoek van webwinkels en uitgevers die zelf luisterboekendownloads in hun webshop willen aanbieden. Veel webshops willen namelijk niet verwijzen naar Luisterrijk omdat dit integratie van het aanbod in de eigen webshop in de weg staat.

Steeds meer webshops leveren naast gewone boeken ook e-boeken, en het mp3-aanbod van downloadable luisterboeken sluit daar naadloos op aan. Zo’n webshop biedt de consument dan één winkelwagentje waarin alle soorten gewone boeken, e-boeken, cd-luisterboeken én mp3-luisterboeken kunnen worden verkocht. Luisterhuis zorgt achter de schermen voor de technische afwikkeling van het gehele informatie- en leveringsproces van de mp3-luisterboeken.

Social DRM

Webwinkels die zelf downloads willen verkopen kennen het probleem van illegale verspreiding. Hierdoor zijn uitgevers huiverig om onbeveiligde digitale bestanden aan webwinkels te leveren.

Vaak wordt daarom gekozen voor DRM (Digital Rights Management), zoals bij veel e-books in gebruik. Maar het grote nadeel van DRM is dat dit het (eerlijke) gebruik van de aankoop belemmert. DRM is consumentonvriendelijk en de praktijk heeft inmiddels aangetoond dat DRM het illegaal kopiëren niet heeft teruggedrongen. Inmiddels is de muziekindustrie alweer afgestapt van DRM.

Luisterhuis kiest daarom voor een andere beveiliging, ook wel bekend als sociale DRM. Luisterhuis gebruikt de prijswinnende* BooXtream sociale DRM-techniek waarmee Luisterrijk bekend en succesvol is geworden. Iedere download krijgt een watermerken en andere (per klant) gepersonaliseerde kenmerken, zodat misbruik achteraf traceerbaar is. Elke download is daarmee uniek en persoonlijk, maar kent geen enkele gebruiksbeperking.

Webshops die met Luisterhuis in zee gaan hoeven hier zelf niets voor te doen. De complete beveiligde levering aan de consument, wat een technisch uiterst complex proces is, wordt afgehandeld door Luisterhuis.

Hoe werkt het voor de webwinkel?

Webshops die gebruik gaan maken van Luisterhuis sluiten een overeenkomst af met Luisterhuis, waarin ondermeer de commerciële afspraken en facturering worden vastgelegd. Verder zal de webshop in een aantal gevallen* een koppeling moeten (laten) bouwen met de webservices van Luisterhuis. Dankzij deze eenvoudige koppeling kan de webshop de eigen winkelcatalogus vullen met het mp3-luisterboekenaanbod van Luisterhuis en kunnen de verkopen afgehandeld worden.

Luisterhuis levert de catalogusinformatie gratis aan. De catalogusgegevens bevatten naast de prijs onder andere een beschrijving van de titel, coverafbeelding, rubrieksinformatie en van elk luisterboek een mp3-luistervoorbeeld.

Luisterhuis biedt alle luisterboekgegevens aan conform de internationale Onix XML standaard die overal in het boekenvak gebruikt wordt. De koppelingen werken op basis van de op internet breed geaccepteerde REST-standaard voor webservices. Luisterhuis handelt de levering van de mp3’s af en verzorgt de social DRM, zodat de webshop daar geen omkijken naar heeft.

Een webshop die nu al e-boeken verkoopt van aanbieders als eBoekhuis of Mobypocket zal weinig moeite hebben de winkel op het aanbod van Luisterhuis aan te passen.

Het resultaat voor de webshop: met een minimale investering een groter winkelaanbod en dus kans op meer omzet.

Aanmelden of meer info

Heeft u een webshop, klik hier voor meer informatie of om u aan te melden.